Om meer te lezen over mijn visie en werkwijze, klik op mijn werkwijze.

 

 

Neem gerust ook een kijkje op mijn cv.

 

gallery/misiabitme

< Lady & Misia, mijn honden, mijn inspiratie.

 

Even voorstellen:

 

 "Hoi, ik ben Marlies. Ik ben een gecertificeerd honden-gedragsdeskundige. Maar dat was niet altijd zo! Ooit was ik namelijk echt een leek op het gebied van honden en studeerde ik om in een apotheek te werken. Tot er een hond genaamd Lady op mijn pad kwam! 

Lady was een hond uit het asiel, ze had een heftig verleden. Mijn vriend (inmiddels echtgenoot) en ik besloten haar in huis te nemen. "Wat zou er mis kunnen gaan?", dachten we. Nou, kort gezegd; bijna alles!

Het adopteren van een hond bleek veel meer in te houden dan twee keer per dag eten geven, zorgen voor vers drinkwater, een mandje aanschaffen en een paar keer per dag naar buiten voor een stevige wandeling.

Lady vertoonde veel probleemgevend gedrag. Na een lange zoektocht kwamen we uiteindelijk bij een hele fijne gedragstherapeut uit. Wat hij en zijn dochter voor ons en onze hond hebben betekend heeft zo'n indruk op mij gemaakt dat ik besefte dat ook ik mensen en hun honden wilde helpen, op de manier waarop zij ons  toen zo geholpen hebben. 

Daarop heb ik contact opgenomen met hondenschool Dogcollege om daar als vrijwilliger mee te helpen en heb ik mij toentertijd ingeschreven voor de International Dog Training Education bij de befaamde hondentrainster/gedragstherapeute Turid Rugaas. Na het behalen van mijn certificaat en na enkele jaren mee te hebben gedraaid bij Dogcollege was het nu tijd om ook voor mezelf wat op te zetten.. en zo is Marlies Hondenadvies ontstaan. 

Inmiddels pas ik alles wat ik geleerd heb uit ervaringen, bij Dogcollege, bij vrijwilligerswerk in het asiel, bij workshops, lezingen en mijn opleiding, toe in mijn werk, maar ook bij mijn eigen honden, Lady en Misia."